Μετά την απολογία  στον ανακριτή του πρώην Δημάρχου κ. Θωμά Δημητρίου ορισμένα μέσα ενημέρωσης  έσπευσαν να δημιουργήσουν μία εικόνα θετική ως προς την έκβασή της ποινικής διαδικασίας.

Προκειμένου οι πολίτες να είναι σωστά ενημερωμένοι παραθέτουμε την άποψη των νομικών του Δήμου που παρίστανται ως πολιτική αγωγή υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα τόσο του Δήμου όσο και των Δημοτών.

 Συγκεκριμένα:

Την 30 Μαΐου 2018 απολογήθηκε στον ανακριτή  Β΄ τμήματος πλημμελειοδικών Χαλκίδας ο πρώην Δήμαρχος Κύμης- Αλιβερίου Δημήτριος Θωμάς κατηγορούμενος για τέλεση ιδιαιτέρα σοβαρών κακουργηματικών πράξεων σε βάρος του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και συγκεκριμένα για «απιστία κατ΄ εξακολούθηση και κατά συρροή » σε συνδυασμό με την παράβαση του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.  Σημειώνεται ότι για τους παραβάτες του νόμου αυτού προβλέπεται ποινή μέχρι και ισόβια κάθειρξη.

 Μετά το πέρας της απολογίας, εκδόθηκε διάταξη από τον Ανακριτή,  ο οποίος συμφώνησε με την πρόταση της Εισαγγελέα και του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και επίσης η καταβολή χρηματικής εγγυήσεως  ποσού τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ , αφού σύμφωνα με το άρθρο 282 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας περιοριστικοί όροι επιβάλλονται  «… αν προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του κατηγορουμένου».

Εξυπακούεται, ότι στο στάδιο της ανάκρισης ,δεν διαγράφονται ούτε καταρρίπτονται κατηγορίες ούτε μπαίνουν στο αρχείο « κατά το ήμισυ  (sic) » όπως εντελώς εσφαλμένα ;  αναγράφηκε σε δημοσιεύματα Τοπικών Μέσων .  Συνεπώς, μόνο καλώς δεν έχουν τα πράγματα για τον πρώην Δήμαρχο, όπως εντέχνως διοχετεύεται από τον ίδιο και το περιβάλλον του και αποστέλλεται προς δημοσίευση σε συγκεκριμένα μέσα.

Με την ολοκλήρωση της  ανάκρισης θα επακολουθήσει η αποστολή της δικογραφίας , λόγω της βαρύτητας των  αποδιδόμενων στον κατηγορούμενο αξιόποινων πράξεων, στον Εισαγγελέα Εφετών Εύβοιας, προκειμένου να προτείνει στο συμβούλιο Εφετών σχετικά με την παραπομπή στο αρμόδιο Εφετείο κακουργημάτων. Οπότε και αναμένεται η τελευταία πράξη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την  πολιτική των προκατόχων της, αδειοδοτεί εντελώς ξεδιάντροπα και χωρίς ενδοιασμούς, την παραχώρηση της διαχείρισης απορριμμάτων σε μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους,

Νέα Σμύρνη, 8 Μαΐου 2018                          

    

         19 & 20 ΜΑΪΟΥ 2018

 

           Δελτίο Τύπου Νο1

 

Το Αθλητικό Σωματείο START LINE διοργανώνει την 16η Ανάβαση Κύμης “Γιάννης Ηλιόπουλος” στις 19 και 20 Μαΐου 2018. Η Ανάβαση Κύμης, στη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής της, είναι ο 3ος αγώνας του Valvoline Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων 2018.

 

Σχετικά με μας

To in-aliveri.gr δημιουργήθηκε με πρώτο στόχο την ενημέρωση και προώθηση  του Αλιβερίου σαν ένα σημαντικό τουριστικό προορισμό, θέλοντας να αναδείξει κάθε πολιτιστική και όχι μόνο δραστηριότητα . Άμεση και έγκυρη παρουσίαση όλων  των ειδήσεων του Δήμου μας

 

Επικοινωνία

Τα γραφεία μας

Κεντρικά
Αλιβέρι | Εύβοια
+ 30 697 725 9270
info@in-aliveri.gr
Υποκατάστημα
Κάρυστος | Εύβοια
+ 30 22240 26466
info@in-aliveri.gr

Τελευταία νέα

02
Ιουν2018

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟ...

Μετά την απολογία στον ανακριτή του πρώην Δημάρχου κ. Θωμά Δημητρίου ορισμένα μέσα ενημέρωσης έσπευσ...

25
Μαϊ2018

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΓΕ...

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της, αδειοδοτεί εντελώς ξεδιάντροπ...

08
Μαϊ2018

16η Ανάβαση Κύμης “Γ...

Νέα Σμύρνη, 8 Μαΐου 2018 19 & 20 ΜΑΪΟΥ 2018 Δελτίο Τύπου Νο1 Το Αθλητικό Σωματείο START LINE διο...

27
Απρ2018

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΣΚ...

Το Σάββατο 28/4/18 και ώρα 6:30 θα γίνει φιλικός αγώνας μπάσκετ στο κλειστό γήπεδο Αλιβερίου διοργάν...