ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 24/3/2017

 

Η Αλήθεια για την Ανακοίνωση της ΕΔΑΣΕ για τις Δηλώσεις ΟΣΔΕ Έτους 2017

 

Η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ έχει καταγγείλει και διακόψει κάθε συνεργασία με την ΕΔΑΣ Ευβοίας (ΕΔΑΣΕ). Παρόλα αυτά η ΕΔΑΣΕ ακολουθεί μια αποπροσανατολιστική  τακτική και  συνεχίζει αυθαίρετα να χρησιμοποιεί τα σήματα της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ παραπλανώντας τους παραγωγούς του νομού.

 

Η  ΕΔΑΣΕ, μέτοχος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ από την ίδρυσή της, απέτυχε για τρία συνεχόμενα χρόνια, να αξιοποιήσει τις σημαντικές δυνατότητες που της έδωσε η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ οι οποίες είχαν στόχο την βελτίωση της θέσης  των παραγωγών της Εύβοιας. Αντίθετα συνέχισε την αποτυχημένη, απαξιωμένη και μη παραγωγική πολιτική του παρελθόντος.  Έμεινε  περιχαρακωμένη μόνον στην υποβοήθηση των παραγωγών για την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ, όπου ακόμη και σε αυτόν τον τομέα, τα συνεχόμενα λάθη και οι παραλείψεις της, είχαν αποτέλεσμα πολλοί  παραγωγοί του νομού να χάσουν την επιδότηση που δικαιούνταν.

 

Η επόμενη μέρα της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στην Εύβοια, υλοποιείται με ένα ευρύ δίκτυο από Κέντρα Εξυπηρέτησης Αγροτών (ΚΕΑ) που θα λειτουργούν όλο τον χρόνο σε Χαλκίδα, Ιστιαία, Αλιβέρι, Κύμη, Κάρυστο και Σκύρο.

 

Τα νέα  ΚΕΑ στελεχώνονται από νέους και νέες επιστήμονες και θα βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό των παραγωγών με στόχο να τους προσφέρουν  συμβουλές και βοήθεια για το σύνολο της αγροτικής τους δραστηριότητας και όχι μόνο για την υποβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ. Αυτά τα ΚΕΑ συνεργάζονται με υγιείς τοπικούς συνεταιρισμούς που θέλουν να προχωρήσουν και να δημιουργήσουν αξία στον τόπο τους. Επιπλέον συνεργάζονται με τα δυναμικότερα στοιχεία  του νομού, πολίτες που έχουν προσφέρει και αναγνωρίζονται για αυτή τους την προσφορά από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

 

Σύμφωνα με την απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ, η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ παραμένει αποκλειστικός Φορέας Συντονισμού του έργου του ΟΣΔΕ και επιπρόσθετα αναλαμβάνει την Τεχνική Υποστήριξη του συνόλου των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ), χωρίς επιπλέον κόστος για τις νέες υπηρεσίες που θα παρέχει στα ΚΥΔ.

 

Τα ΚΥΔ προκειμένου να μπορούν να υποβάλουν δηλώσεις ΟΣΔΕ στο Πληροφοριακό Σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ οφείλουν άμεσα να υπογράψουν συμβάσεις συνεργασίας με την GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ. Η ΕΔΑΣΕ  είναι ένα ΚΥΔ που δεν έχει σύμβαση με την GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.

 

Αυτονόητα τα ΚΕΑ της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ έχουν υπογράψει αυτές τις συμβάσεις, είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους παραγωγούς της Εύβοιας, να υποβάλουν δίχως λάθη και με ασφάλεια τις δηλώσεις ΟΣΔΕ τους και να λάβουν την επιδότηση που δικαιούνται. Είναι σημαντικό ότι παρέχεται η δυνατότητα στον παραγωγό να πληρώνει με πάγια εντολή μόλις λάβει την επιδότησή του. Επιπρόσθετα μπορεί να ενημερωθεί υπεύθυνα για ένα ευρύ φάσμα από χρηματοδοτικές δυνατότητες που παρέχει το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και να έχει σημαντική βοήθεια μέσω των εξειδικευμένων συμβούλων της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.

 

Ο στόχος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ είναι να μπορέσει ο νομός να θέσει ξανά σε λειτουργία παραγωγικούς συνεταιρισμούς που θα αφήσουν πίσω συνεταιριστικά πρότυπα της μορφής της ΕΔΑΣΕ και θα φέρουν στην επιφάνεια νέους ανθρώπους που θα τολμήσουν να επιχειρήσουν για το καλό του τόπου τους ξεπερνώντας καθεστωτικές αντιλήψεις και καταστάσεις.  Ας συνεισφέρει ο κάθε παραγωγός της Εύβοιας σε αυτή την νέα αρχή στηρίζοντας τους συνεταιρισμούς που συνεργάζονται με τα ΚΕΑ της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.

 

ΚΕΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΡΑΚΑ 29 ,(Πλατεία Ζώντου δίπλα από mini market Κυπαρισσία Ηλία), 
Τ 2223057160

ΚΕΑ ΚΥΜΗΣ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 43, ΚΥΜΗ
Τ.2222023101

ΚΕΑ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
ΚΑΡΥΣΤΟΥ & ΚΟΤΣΙΚΑ, ΚΑΡΥΣΤΟΣ
Τ.2224024083

ΚΕΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ
28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ & ΑΒΑΝΤΩΝ, ΙΣΤΙΑΙΑ
Τ.2226056478

ΚΕΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
25ης Μαρτίου&Θεοχάρη (πλησίον super market ΑΒ Βασιλόπουλου)

 

 

 

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή πληροφορία μπορείτε να στείλετε e-mail στο marketing@c-gaia.gr ή να καλέσετε στο 2130187300.

 

Σχετικά με μας

To in-aliveri.gr δημιουργήθηκε με πρώτο στόχο την ενημέρωση και προώθηση  του Αλιβερίου σαν ένα σημαντικό τουριστικό προορισμό, θέλοντας να αναδείξει κάθε πολιτιστική και όχι μόνο δραστηριότητα . Άμεση και έγκυρη παρουσίαση όλων  των ειδήσεων του Δήμου μας

 

Επικοινωνία

Τα γραφεία μας

Κεντρικά
Αλιβέρι | Εύβοια
+ 30 697 725 9270
info@in-aliveri.gr
Υποκατάστημα
Κάρυστος | Εύβοια
+ 30 22240 26466
info@in-aliveri.gr

Τελευταία νέα

25
Ιουλ2019

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ...

Με την υποστήριξη του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης στο Μηλάκι Ευβοίας

17
Ιουν2019

GRECO ARTE (Άνεμοι φ...

Μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων της τρίτης GRECO ARTE (Άνεμοι φιλίας και πολιτισμού ) θα πραγματοποι...