ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

(ΚΛΑΔΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΟΤ. ΕΥΒΟΙΑΣ - ΣΥΝ/ΧΩΝ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΜΗΣ - ΟΓΕ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ) Τηλ. 6974434394

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΛΕΣΜΑ

ΑΛΙΒΕΡΙ 31-3-2017

Την Τρίτη 28 Μάρτη τα σωματεία που συγκροτούν την πρωτοβουλία πραγματοποιήσαμε κοινή συνεδρίαση, με θέμα  «ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Κρίναμε θετική τη κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το ΔΕΚΕΜΒΡΗ αφού είχε σαν αποτέλεσμα:
       Να μην ξαναγίνει απόσπαση γιατρών του Κ.Υ. στο νοσοκομείο Χαλκίδας.
       Να προσληφθεί επίκουρος παιδίατρος.
       Να καλυφθούν κενά αγροτικά ιατρεία με ιατρούς που κάνουν το «αγροτικό» τους.
       Να γίνει σύμβαση και να έρθει εξοπλισμός για κάποιες αιματολογικές εξετάσεις. (Γενική εξέταση αίματος ακόμα δεν γίνεται!)

Συμπεράναμε ότι μόνο μέσα από λαϊκές κινητοποιήσεις μπορεί να δοθεί λύση σε προβλήματα που απασχολούν κάθε λαϊκή οικογένεια και το ζήτημα της υγείας είναι κυρίαρχο πρόβλημα.

Θεωρούμε ότι το Κ.Υ. Αλιβερίου συνεχίζει να απέχει πάρα πολύ από την ανάγκη για πρωτοβάθμια περίθαλψη των 30.000 κατοίκων της περιοχής που καλύπτει και των εργοστασίων που υπάρχουν στη περιοχή αυτή.

Εκτός από τον επικουρικό παιδίατρο, και την οδοντίατρο η οποία έρχεται μια φορά την εβδομάδα δεν υπάρχει άλλη ειδικότητα πέρα της Γενικής Ιατρικής.

Το ακτινολογικό εργαστήριο είναι πεπαλαιωμένης τεχνολογίας και οι ακτινογραφίες όταν υπάρχει φιλμ είναι αδύνατον να διαβαστούν.

Ένα το ασθενοφόρο, με δυο οδηγούς, άμεση και επιτακτική η ανάγκη λειτουργίας υποσταθμού ΕΚΑΒ  με στελέχωση από πληρώματα εκπαιδευμένα και εξειδικευμένα (2 άτομα).

Κρατώντας σταθερά το πλαίσιο πάλης:

·         Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλες τις μέρες και όλες τις ώρες του χρόνου.

·         Καμία επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας.

·         Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση όλων των δημόσιων Μονάδων Υγείας-Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

·         Μαζικές προσλήψεις μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης επιστημονικού και υγειονομικού προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Καλούμε όλους τους συλλόγους, σωματεία, φορείς που συσπειρώθηκαν στη πρώτη προειδοποιητική μας κινητοποίηση σε σύσκεψη στη αίθουσα του εργατικού κέντρου στο Αλιβέρι τη ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΑΠΡΙΛΗ στις 7.30 μμ. για να αποφασίσουμε την οργάνωση του αγώνα για :
ένα ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.

Σχετικά με μας

To in-aliveri.gr δημιουργήθηκε με πρώτο στόχο την ενημέρωση και προώθηση  του Αλιβερίου σαν ένα σημαντικό τουριστικό προορισμό, θέλοντας να αναδείξει κάθε πολιτιστική και όχι μόνο δραστηριότητα . Άμεση και έγκυρη παρουσίαση όλων  των ειδήσεων του Δήμου μας

 

Επικοινωνία

Τα γραφεία μας

Κεντρικά
Αλιβέρι | Εύβοια
+ 30 697 725 9270
info@in-aliveri.gr
Υποκατάστημα
Κάρυστος | Εύβοια
+ 30 22240 26466
info@in-aliveri.gr

Τελευταία νέα

25
Ιουλ2019

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ...

Με την υποστήριξη του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης στο Μηλάκι Ευβοίας

17
Ιουν2019

GRECO ARTE (Άνεμοι φ...

Μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων της τρίτης GRECO ARTE (Άνεμοι φιλίας και πολιτισμού ) θα πραγματοποι...