ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ  ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΑΛΙΒΕΡΙ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

     Εννιά μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα. Το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 24/10/2017. Και ενώ περιμέναμε να ακούσουμε λύση και τακτοποίηση του θέματος, ακούσαμε από την Δημοτική Αρχή και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, μεγάλα λόγια, αστήρικτα επιχειρήματα, φτηνές δικαιολογίες και το γνωστό σλόγκαν της Διοίκησης «άλλοι φταίνε».

     Στην απλή ερώτηση των εργαζομένων «Πότε θα πληρωθούμε; Μας χρωστάτε εννιά μήνες, υπερωρίες, νυκτερινά και τα γάλατα που δικαιούμαστε.», η Δημοτική Αρχή δια του αρμόδιου αντιδημάρχου προσπάθησε να δικαιολογηθεί. Τη μια έφταιγε η Επίτροπος και τα εντάλματα, την άλλη ότι χρειάζεται τροποποίηση του προϋπολογισμού και την άλλη οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου!!!

     Τέλος ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ανέφερε ότι έχουν εγκριθεί τρία εντάλματα εδώ και ένα μήνα τα οποία όμως δεν έχουν πληρωθεί ακόμα, ότι πρέπει να γίνει τροποποίηση του προϋπολογισμού (μάλλον στο επόμενο συμβούλιο), ότι υπήρχαν 300.000 ευρώ στον προϋπολογισμό του δήμου που αφορούσαν τις πληρωμές των εργαζομένων αυτών αλλά δεν υπάρχουν τώρα. Είπε χαρακτηριστικά ότι τα χρήματα αυτά «πέταξαν» και δεν ήξερε που πήγαν και τι πλήρωσε ο δήμος με αυτά!!!! Παρών ο Δήμαρχος άκουγε αλλά δε μίλησε. Ίσως και αυτός να μην ήξερε πώς «πέταξαν» τα χρήματα που η πολιτεία έδωσε με σκοπό να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Δεν ήξερε ο Αντιδήμαρχος  αν οι εργαζόμενοι δικαιούνται τα νυχτερινά και τις υπερωρίες. «Αν τα έχουν κάνει αυτά τα ξέρει η υπηρεσία και θα πρέπει να τα πληρωθούν. Εμείς έχουμε κάνει τα πάντα για να στηρίξουμε τους εργαζόμενους. Έπρεπε οι εργαζόμενοι να κάνουν λίγο υπομονή για να γίνουν κάποια πράγματα στο προσεχές μέλλον» είπε.

     Αφού είναι γνωστό το θέμα, γιατί δεν έφεραν τροποποίηση στο σημερινό συμβούλιο; Γιατί μετέφεραν τα χρήματα που προορίζονταν για την πληρωμή των εργαζομένων σε άλλους κωδικούς; Επιτρέπετε αυτό; Κι αν ναι, τι πλήρωσαν ώστε να μείνουν εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους απλήρωτοι; Γιατί δεν είπαν την αλήθεια στους εργαζόμενους; Δεν γνωρίζουν τι δικαιούνται οι εργαζόμενοι που προσλαμβάνουν;

     Κοροϊδία; Άγνοια; Ανικανότητα; Αδιαφορία; Αδυναμία στο να ασκήσουν σωστή διοίκηση; Ότι και να ισχύει από όλα αυτά ή και πολλά μαζί, είναι το ίδιο επικίνδυνα για τον τόπο και τους δημότες.

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

Σχετικά με μας

To in-aliveri.gr δημιουργήθηκε με πρώτο στόχο την ενημέρωση και προώθηση  του Αλιβερίου σαν ένα σημαντικό τουριστικό προορισμό, θέλοντας να αναδείξει κάθε πολιτιστική και όχι μόνο δραστηριότητα . Άμεση και έγκυρη παρουσίαση όλων  των ειδήσεων του Δήμου μας

 

Επικοινωνία

Τα γραφεία μας

Κεντρικά
Αλιβέρι | Εύβοια
+ 30 697 725 9270
info@in-aliveri.gr
Υποκατάστημα
Κάρυστος | Εύβοια
+ 30 22240 26466
info@in-aliveri.gr

Τελευταία νέα

25
Ιουλ2019

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ...

Με την υποστήριξη του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης στο Μηλάκι Ευβοίας

17
Ιουν2019

GRECO ARTE (Άνεμοι φ...

Μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων της τρίτης GRECO ARTE (Άνεμοι φιλίας και πολιτισμού ) θα πραγματοποι...