ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

(ΜΕΤΑΛΛΟΥ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΣΥΝ/ΧΩΝ  ΝΟΤ. ΕΥΒΟΙΑΣ
 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΟΓΕ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΛΙΒΕΡΙ 14-11-2016

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚENΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Να οργανώσουμε τον αγώνα μας για:

ένα ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.

ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ:

·         Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλες τις μέρες και όλες τις ώρες του χρόνου.

·         Καμία επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας.

·         Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση όλων των δημόσιων Μονάδων Υγείας-Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

·         Μαζικές προσλήψεις μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης επιστημονικού και υγειονομικού προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

·         Να καλυφθούν ΤΩΡΑ οι υγειονομικές ανάγκες όλων των ανασφάλιστων

Σε αυτό το κάλεσμα μας προς σωματεία, συλλόγους και φορείς της περιοχής μέχρι σήμερα έχουν ανταποκριθεί οι:

Ø  Σύλλογος εργαζομένων στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Ø  Γιατροί στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Ø  Σύλλογος εργαζομένων στο ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Ø  Πανευβοϊκός σύλλογος συνταξιούχων ΔΕΗ

Ø  Σύλλογος Eκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας ΚΥΜΗΣ

Ø  Εμπορικός σύλλογος ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Ø  Εμπορικός σύλλογος ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ

Ø  Αθλητικός όμιλος ΝΗΛΕΑΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

Ø  Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ.

Συνεχίζουμε την ενημέρωση του λαού της περιοχής για τα προβλήματα στο τομέα υγείας αναμένοντας την ένταξη και άλλων  σωματείων, συλλόγων και φορέων στο πλαίσιο διεκδίκησης και αποφασίζοντας στη συνέχεια τη μορφή πάλης μας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας με την πρωτοβουλία Σωματείων 6974434394

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
 Η  ΥΓΕΙΑ  ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ -  ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ:ΜΕΤΑΛΛΟΥ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΣΥΝ/ΧΩΝ  ΝΟΤ. ΕΥΒΟΙΑΣ
 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΟΓΕ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Συναδέλφισες - συνάδελφοι, η κατάσταση δραματικής υπολειτουργίας, που επικρατεί σήμερα στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Αλιβερίου δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Συστηματικά εδώ και χρόνια μειώνεται το προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, μέσα από συνταξιοδοτήσεις και μεταθέσεις που δεν αναπληρώνονται (π.χ. από 16 που ήταν οι γιατροί, έχουν μείνει μόνο 3 γενικής ιατρικής). Οι συνεχείς μειώσεις στις λειτουργικές δαπάνες έχουν σαν συνέπεια τη δυσλειτουργία των εργαστηρίων και την έλλειψη στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικού υλικού.
      Μέσα  σ’ αυτές τις συνθήκες είναι ολοφάνερο πια, πως όποιες και όσες κι’ αν είναι οι προσπάθειες των εργαζομένων ( γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού κλπ ) είναι αδύνατο να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του λαού της περιοχής μας, για εξετάσεις, ιατροφαρμακευτική κάλυψη, φροντίδα χρόνιων ασθενειών, σοβαρών έκτακτων περιστατικών και ατυχημάτων. Ο κίνδυνος ουσιαστικής παύσης της λειτουργίας του είναι πια ορατός.
      Όλοι όμως ξέρουμε πως οι αλυσίδες που μας δένουν, δεν σπάνε με υπομονή, παρακάλια και υπομνήματα προς τους αρμοδίους. Ότι μέχρι τώρα κέρδισαν οι εργαζόμενοι το κατάφεραν με τους δικούς τους αγώνες.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι σας καλούμε να οργανώσουμε τον αγώνα μας για ένα ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ   -   ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ    ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ:  

·        Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλες τις μέρες και όλες τις ώρες του χρόνου.

·        Καμία επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας.

·        Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση όλων των δημόσιων Μονάδων Υγείας-Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε είδους πληρωμής από τους ασθενείς που προσέρχονται για εξετάσεις στα εργαστήρια του νοσοκομείου ή και για αναγκαίες θεραπείες, επεμβάσεις, νοσηλεία, είτε είναι ασφαλισμένοι είτε ανασφάλιστοι, Έλληνες ή μετανάστες.

·        Μαζικές προσλήψεις μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης επιστημονικού και υγειονομικού προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

·        Να καλυφθούν ΤΩΡΑ οι υγειονομικές ανάγκες όλων των ανασφάλιστων.

Συναδέλφισες – συνάδελφοι, για 6η συνεχόμενη χρονιά οι ελληνικές κυβερνήσεις και οι δανειστές εταίροι τους ( Ε.Ε.,Ε.Κ.Τ.,Δ.Ν.Τ. ) με την πολιτική που εφαρμόζουν, συρρίκνωσαν τους μισθούς, πετσόκοψαν τις συντάξεις, λεηλάτησαν τα ασφαλιστικά ταμεία. Ληστεύουν καθημερινά με τη φορολογία το πενιχρό μας εισόδημα.

Πιστοί  στις πολιτικές τους επιλογές ματώνουν τον λαό για να στηρίξουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Συνεχίζουν να ξηλώνουν με λύσσα, ότι με αγώνες, θυσίες και αίμα κέρδισαν οι εργαζόμενοι τον 20ο αιώνα σε εργασιακά δικαιώματα και παροχές υγείας-πρόνοιας και παιδείας, με στόχο να ανοίξουν το δρόμο για την ιδιωτικοποίησή τους.

Το δρόμο αυτό μπορούμε να τους τον κλείσουμε οριστικά, μόνο με την ανάπτυξη ενός δυναμικού κινήματος στην περιοχή μας, που θα ενώσει τη φωνή του και τους αγώνες του με τα σωματεία της χώρας που διεκδικούν ανυποχώρητα τη ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.

Σχετικά με μας

To in-aliveri.gr δημιουργήθηκε με πρώτο στόχο την ενημέρωση και προώθηση  του Αλιβερίου σαν ένα σημαντικό τουριστικό προορισμό, θέλοντας να αναδείξει κάθε πολιτιστική και όχι μόνο δραστηριότητα . Άμεση και έγκυρη παρουσίαση όλων  των ειδήσεων του Δήμου μας

 

Επικοινωνία

Τα γραφεία μας

Κεντρικά
Αλιβέρι | Εύβοια
+ 30 697 725 9270
info@in-aliveri.gr
Υποκατάστημα
Κάρυστος | Εύβοια
+ 30 22240 26466
info@in-aliveri.gr

Τελευταία νέα

25
Ιουλ2019

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ...

Με την υποστήριξη του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης στο Μηλάκι Ευβοίας

17
Ιουν2019

GRECO ARTE (Άνεμοι φ...

Μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων της τρίτης GRECO ARTE (Άνεμοι φιλίας και πολιτισμού ) θα πραγματοποι...